söndag
mar032019

Makrokurs på Öland i September

Nu går det att anmäla sig till vår makrofotokurs på Öland i september. Vi upprepar konceptet som vi utvecklade ifjol tillsammans med Wildnature. Boende och måltider ingår i kursavgiften så vi kan fokusera fullkomligt på det roligaste som finns – att plåta makro!

Utförligare information och anmälan till kursen hittar du på Wildnatures hemsida: https://www.wildnaturefotoresor.se/portfolio-items/fotokurs-makrofoto-pa-oland-12-15-september-2019/

onsdag
feb072018

Första intryck: Laowa 25/2.8 

Det första som slog mig när jag packade upp objektivet är att det är förhållandevis litet och smalt. För sin storlek känns det relativt tungt (strax över 400g) och mycket välbyggt. Den yttre konstruktionen är helt i metall (sånär som på en tunn ring i objektivets framkant).

Click to read more ...

måndag
jan152018

Makrokurs på Öland 10-13 maj

Nu kan du anmäla dig till vår kurs i makrofotografering på Öland under Kristi himmelsfärdshelgen 2018!

Click to read more ...

torsdag
jun082017

Kameran som måttstock


Som makrofotograf är det ofta intressant att veta storleken på de motiv man fotograferar. Ett scenario som jag ofta ställs inför är att jag vill ta reda på kroppslängden hos något kryp. Inte minst eftersom en någorlunda exakt storleksuppgift kan vara en viktig ledtråd vid artbestämningen. Läs mer om hur man kan använda kameran för storleksberäkning här!

Click to read more ...

torsdag
sep222016

DIY: Makro-fisheye

Under sommaren har jag experimenterat med en lite udda lösning för att fotografera vidvinkelmakro. I den här artikeln visar jag bildexempel och gör jag en snabb beskrivning av teknik och utrustning.

Click to read more ...

onsdag
sep212016

World Rhino Day

Noshornsbagge Oryctes boas 3,5 cm från Sydafrika, Kruger NP. Foto Stanislav Snäll.

Med några bilder på noshornsbaggar skulle vi vilja uppmärksamma att det idag den 22 september är Noshörningarnas Dag – ”World Rhino Day”.

Click to read more ...

söndag
feb282016

Kurs i fokusstackning


Nu går det att anmäla sig till vår grundläggande kurs i fokusstackning! Mer info och anmälan här »

Click to read more ...

lördag
okt172015

Träffsäker IR-fjärr

Modifierad IR-fjärr

Här kommer en enkel lösning för att motverka problem med dålig IR-kommunikation mellan fjärrutlösare och kamerahus.

Click to read more ...

torsdag
sep242015

nonaC 40mm f/2.8

Den kinesiska tillverkaren Meike har under senare år spottat ur sig en stor mängd kameratillbehör. Blixtar, mellanringar, adaptrar, kablar och så vidare – oftast med prislappar och specifikationer som får dem att framstå som mycket konkurrenskraftiga. I den här artikeln tänkte jag säga några ord om en något udda pryl med det eleganta namnet "Meike MK-C-UP Auto Macro Extension Tube AF Reverse Adapter For Canon". Och närmare bestämt kommer jag beskriva mina erfarenheter av denna adapter i kombination med Canon 40mm f/2.8 STM.

Click to read more ...

fredag
aug282015

Vill du följa med på en fotoresa till Sydafrika?

 

De som följer mina bloggar och bilder vet att jag varje år brukar göra minst en fotoresa till Sydafrika. Eftersom jag redan tidigare har fått förfrågningar om jag skulle arrangera en fotoresa vill jag erbjuda platser till min nästa resa till tre personer.

Click to read more ...