lördag
jan112014

Nya stackningskurser!

torsdag
jan022014

Milda makter vilken vinter! - 1 januari 2014

Updated on 2014 01 03 – 24:37 by Registered CommenterJohn Hallmén


Nässelfjäril (Aglais urticae) som jag störde från vinterdvala. Nikon D600, Micro-Nikkor 105mm/2.8 VR, blixt Nikon SB-400 med glass-diffusor. ISO 800, f8, 1/30s. Foto: Stanislav Snäll.

Gott Nytt År! Minusgrader och knastrande frusen snö under skosulorna är det man förknippar med den här årstiden. Vem kunde tro att färgglada fjärilar, en uppsjö av småkryp eller färskplockade kantareller på julbordet skulle vara det som förgyller årsskiftet.

Click to read more ...

tisdag
dec172013

Dödgrävare är omsorgsfulla föräldrar

Tre vanligaste av åtta svenska dödgrävararter. Från vänster: Nicrophorus vespilloides, Nicrophorus humator och Nicrophorus vespillo. Foto: Stanislav SnällDödgrävare är en grupp skalbaggar med ett mycket speciellt levnadsätt och utveckling. De tar hand om döda djur och ser till så att många kadaver försvinner under jord. Där av deras något morbida namn ”dödgrävare”. 

Click to read more ...

fredag
nov152013

November i Turkiet

Nu när vintern gör sig påmind och den kalla årstiden är på gång här i Norden fick jag ett välkommet tillfälle att fly till sydligare breddgrader, till sydvästra Turkiet. Dryga tio dagar i behagliga +23°C och lite bad i det fortfarande varma havet var inte alls tokigt så här års.

En liten bara 7mm stor långhorning av släkte Parmena.

Click to read more ...

fredag
nov152013

23/11: Föredrag och utställning!

Snok och småullbi – två av bilderna från utställningen. Foto: Stanislav Snäll (vänster) & John Hallmén (höger)På lördag den 23:e november invigs "Lida Naturport" i Tullinge söder om Stockholm. Invigningen innebär öppnandet av en fotoutställning i den nya lokalen, där Stanislav och jag tillsammans med naturfotografen Garteh Morgan...

Click to read more ...

tisdag
nov122013

Makrokurs i november

 

Det här blir en i hög grad skräddarsydd kurs för ett mindre antal personer som med mycket kort varsel är sugna på en makrofotokurs i höstrusket!

Info & anmälan »

måndag
sep232013

Makrokurs i oktober

Den här kursen består av två hela söndagar med en veckas mellanrum. Den innehåller moment som vi annars tar upp i separata kurser – både handhållen fotografering med blixt och fokusstackning i fält tidigt på morgonen.

Mer information och anmälningsformulär »

fredag
sep062013

Blixtanvändning vid morgonstackning

En av anledningarna till att småkrypsfotografer ofta masar sig ur sängen "omänskligt" tidigt är förstås att motiven då håller sig stilla nog för att låta sig fotograferas i befintligt ljus. Och vill man ägna sig åt fokusstackning av "sovande" djur kan man ana sig till att en serie blixtar avfyrade på nära håll inte är det mest försiktiga angreppssättet. I synnerhet som dessa djur vare sig har ögon att blunda med eller täcke att dra över huvudet. 

Så, varför i hela friden ska man då ha med sig en blixt ut på morgonen? Ja, självklart gäller den gamla devisen ingen regel utan undantag. För även om blixten oftast ligger oanvänd under mina morgonsessioner så finns det lägen då den kan komma till pass.

Click to read more ...

onsdag
aug142013

Insektsutflykt i Nackareservatet 24/8

Efter en intensiv kursvår har makrofokus tagit sommarledigt men nu kör vi igång igen! Först vill vi flagga för detta initiativ från Entomologiska föreningen i Stockholm:

Klicka på bilden eller här för att ladda ner informationen som högupplöst PDF!

Både Stanislav och jag (John) kommer vara med – dels i egenskap av representanter för Entomologiska föreningen men givetvis också som makrofotografer. 

Alla som är intresserade – vare sig det gäller småkryp eller fotografering är varmt välkomna! Meddela gärna oss via epost (info@makrofokus.se) eller kontaktformulär i förväg så får vi en uppfattning om hur många som kommer och då kan vi också återkomma med info om eventuella ändringar.

onsdag
maj292013

Makrohelg 8–9 juni!

Den här kursen är tänkt att innehålla moment som vi annars tar upp i olika kurser – både handhållen fotografering med blixt och fokusstackning i fält tidigt på morgonen.

Vi drar igång på lördagförmiddagen, går igenom handhållen makrofotografering och blixtanvändning. På eftermiddagen förbereder oss för morgondagens fokusstackning och avslutar kvällen med gemensam middag innan de som vill ... (mer info på anmälningssidan)

Info & anmälan »

Page 1 ... 2 3 4 5 6 ... 10 Nästa 10 inlägg »