« nonaC 40mm f/2.8 | Main | Insektsutflykt 22:a augusti »
fredag
aug282015

Vill du följa med på en fotoresa till Sydafrika?

 

De som följer mina bloggar och bilder vet att jag varje år brukar göra minst en fotoresa till Sydafrika. Eftersom jag redan tidigare har fått förfrågningar om jag skulle arrangera en fotoresa vill jag erbjuda platser till min nästa resa till tre personer.

Målet med resan är att fotografera exotiska insekter men även stora djur i deras naturliga miljöer samt att uppleva och upptäcka den fantastiska naturen som Sydafrika erbjuder. Jag kommer också under workshop-liknande former hjälpa till med råd och tips vid makrofotografering och guida er på safariutflykter.

Totalt 10 dagar (exklusive resa från och till Sverige) någon gång mellan 10 och 30 november (beroende på tillgång på flygbiljetter och boende). 

Program: Ankomst till Kapstaden, 4 dagar i Kapstadens omgivningar med besök i naturreservatet Jonkershoek (fotografering av insekter, blommor och ev fåglar), besök av staden Stellenbosch och någon vingård med vinprovning i närheten. Möjlighet att besöka Taffelberget, Godahoppsudden eller andra sevärdheter nära Kapstaden.

Inrikesflyg- och biltransport till Kruger National Park med 5 dagar i parken. I Kruger NP bor vi på ett eller två ställen (Tamboti/Lower Sabie) i safaritält eller stugor.

Hemresa från Johannesburg eller från Nelspruit via Johannesburg. 

Med tanke på att det blir en liten grupp på 4 personer inklusive mig som guide och fotoledare kan vi anpassa eller ändra programmet efter önskemål och möjligheter. 

Vad kan man förväntas få tillfälle att göra: Fotografera färggranna nattfjärilar, stora skalbaggar och dyngbaggar som rullar dynga, termiter och deras stora stackar, fotografera skorpioner i ultraviolett ljus, uppleva en tropisk natt med pannlampa och mängder av kryp som du aldrig sett tidigare. Goda möjligheter att se elefanter, noshörningar, lejon, giraffer, bufflar, många olika antiloper, babianer, alla möjliga fåglar och andra djur och med lite tur leopard eller gepard. 

Jag kommer att guida er och ordna allt från flygbiljetter till diverse praktiska saker.

Preliminärt pris: 28 000 kr exklusive mat och flyg från och till Sverige.
Ingår: boende, hyrbil, bensin, inträdesavgifter till parker, flygtransport inrikes.
(Flyg Sverige - Sydafrika tur o retur beräknas kosta ca 9 000 kr). 

Anmäl ert intresse eller mejla dina frågor om resan till stanislav@makrofokus.se - jag kontaktar er så fort som möjligt för att gå igenom detaljer.

 

Reader Comments (2)

Hej Stanislav
Jag vill gärna följa med på resan till sydafrika om det är möjligt. Om du undrar vem jag är, så träffades vi senast på den sammslutning i Linköping där du redogjorde för Tinneröprjektet. Jag är nära vä med Niclas Jansson och har Gjort resor tillsammans med honom i bl.a turkiet och Borneo. Så om det är fortfarande möligt att komma med till Sydafrika, vill jag följa med.
Med Vänlig Hälsning Jan Petersson
jpvadstena@telia.com

Jagbsrev ett mail men jag ksnske glömde att att meddela min adress
jpvadstena@telia.com
Tel. 0733409366
MVH Jan Petersson

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>