Öppet Forum > Insektsbok

Hejsan väldigt ny inom fotografering och framförallt insekter och växter. Någon som har bra tips på böcker som är bra att ha med sig i fält för artbestämning. Främst för insekter. Bor i Södra skåne om det är till någon hjälp.

Mvh Robert

Det finns hur mycket böcker som helst. Jag föreslår att du går med i Entomologiska föreningen om du inte redan är medlem. Lund är väl närmast. Hemsida: www.esil.se där kan du få hjälp med litteraturval och även artbestämning.
Lycka till Lennnart

Hej Robert,

Entomologiska föreningen i Stockholm har producerat smidiga fälthandböcker om fyra olika insektsgrupper: trollsländor, gräshoppor, humlor och bärfisar. Dessa kostar 60:- per styck och kan beställas här: http://www.ento.se/till-frsljning/

En annan fickvänlig bok är Norsteds lilla "Lilla fälthandboken Insekter". Men till skillnad från de ovanstånde så är denna illustrerad med teckningar snarare än foton. Och dessa teckningar är uppriktig sagt inte de bästa alla gånger. Fördelen är att den spänner över alla insektsgrupper. Nackdelen är att den just därför måste vara högst selektiv och därför knappast kan användas som ett pålitligt verktyg för bestämning till artnivå. Jag nämner den ändå eftersom den, rätt använd, kan ge nybörjare en uppfattning om ungefär i vilken grupp man kan fortsätta sina studier för att hitta rätt art. Den finns på adlibris för 72 kr.