Kursledare: John Hallmén & Stanislav Snäll

Plats: Överjärva Gård i Ulriksdal (Stockholm) | Vägbeskrivning »

Tid: 9.00 – 18.00. Söndagen den 26:e januari 2014.

Pris: 1900:- inklusive moms.

I denna heldagskurs behandlar vi fokusstackning inomhus och beskriver hur man gör för att ta högupplösta bilder av små orörliga föremål under kontrollerade omständigheter ("studioförhållanden"). Vi tar upp grunderna i fokusstackning, demonstrerar hur alla steg i processen kan gå till, diskuterar utrustning och mjukvara och ger tips på bildbearbetning och efterbehandling.

Kursen innehåller praktiska moment där deltagarna själva får prova på alla steg i processen.

(Av praktiska skäl har vi i denna kurs valt att koncentrera oss på användning av stackningsprogrammet Zerene Stacker (www.zerenesystems.com) men det mesta kan generaliseras till att gälla även andra alternativ såsom Helicon Focus, CombineZ eller Photoshop)

Deltagarantal: 6–12 st.

Förkunskapskrav: Du behöver inte ha någon tidigare kunskap om fokusstackning men förväntas ha grundläggande kunskaper i makrofotografering och kameravana.

Utrustning: Ingen särskild utrustning krävs för att delta i kursen men för att få större utbyte rekommenderas kamerautrustning som klarar ungefär 1:1 förstoring och en bärbar dator.

Antagning: Först till kvarn gäller och vi återkommer med antagningsbesked när vi sammanställt anmälningarna. Vid fler än 12 anmälningar tillämpas kösystem med reservplatser och vid färre än 6 anmälningar eller om något annat oförutsett sker så kan kursen komma att ställas in.

This form does not yet contain any fields.