Makrohelg: Info & anmälan

Den här kursen är tänkt att innehålla moment som vi annars tar upp i olika kurser – både handhållen fotografering med blixt och fokusstackning i fält tidigt på morgonen.

Vi drar igång på lördagförmiddagen, går igenom handhållen makrofotografering och blixtanvändning. På eftermiddagen förbereder oss för morgondagens fokusstackning och avslutar kvällen med gemensam middag innan de som vill beger sig mot ett närbeläget vandrarhem för övernattning. Mycket tidigt på morgonen (fyratiden) på söndagen kör vi igång med fokusstackning i fält och håller på med det till niotiden eller så länge förhållandena är gynnsamma. Med utgångspunkt från de bilder vi tagit under morgonen är det sedan dags för att i detalj gå igenom mjukvara och arbetsflöde vid stackning. Vi räknar med att hålla igång fram till 16-17 på söndageftermiddagen.

Visst blir det intensivt men givetvis varvar vi genomgångar, övningar och demonstrationer med fikapauser och småprat. Dessutom anpassar vi oss självklart efter deltagargruppens önskemål.

Övernattning i samband med kursen: Eftersom vi startar så tidigt på söndagen är det praktiskt att övernatta i närheten av kurslokalen och det finns just nu några olika alternativ. Ett är Solna Hotell och Vandrarhem (länk ») som ligger knappt 2 km (20 min promenad, visa rutt på karta ») från Överjärva gård. På gården finns en enkel kåta i vilken man kan övernatta minst 6 personer (kostnadsfritt för kursdeltagare) förutsatt att man har sovsäck och liggunderlag. Där finns även grillplats och matlagningsutrustning, så om vädret tillåter så kanske vi fixar lördagsmiddagen där! I anslutning till kåtan finns även en iordningställd tältplats som vi kan utnyttja om det skulle behövas. För långväga kursdeltagare torde en kombination med vandrarhem fre-lör och därefter sovsäck lör-sön kan vara det mest intressanta!

Kursledare: John Hallmén & Stanislav Snäll

Tid: Helgen 8–9 juni

Plats: Överjärva gård i Stockholm (hitta »)

Pris: 3000:- inklusive moms

Förkunskaper: Inga

Utrustningskrav: Digital systemkamera med objektiv alternativt avancerad kompaktkamera med manuella inställningsmöjligheter. Stativ, blixt (inbyggd räcker!) och makroobjektiv rekommenderas men ingen speciell makroutrustning krävs och en begränsad mängd låneutrustning kommer finnas till hands under kursen!

Antalet deltagare är begränsat till cirka 8 st och det är först till kvarn som gäller.

OBS: kursen är nu fullbokad, nya ansökningar placeras på reservplats!

This form does not yet contain any fields.