Kurser 2016

I år kommer vi återuppta kursverksamheten – både här via makrofokus och i andra kanaler.

Alldeles strax kommer vi släppa anmälningsformulär till en grundkurs i fokusstackning. Kursen kommer bestå av två kvällstillfällen i Stockholm. Registrerade medlemmar kommer i vanlig ordning få länk tillgång till anmälningsformuläret i förväg.

7 mars – 4 april: Kvällskurs i makrofotografering på Folkuniversitetet i Stockholm. Kursledare: Stanislav Snäll. Folkuniversitetets hemsida »

8-10 april: Helgkurs i makrofotografering på Abecita konstmuseum i Borås. Kursledare: John Hallmén. Info och anmälan på Abecitas hemsida »

11-15 juli: Sommarkurs i makrofotografering på Ölands Folkhögskola. Kursledare: John Hallmén. Kursen är fullbokad men det finns en reservlista om någon antagen deltagare skulle hoppa av. Länk till info och anmälan på Ölands Folkhögskolas hemsida »

 

söndag
feb282016

Fokusstackning 30 mars & 6 april 2016


Mer info och anmälan finns här »

 

 

Nedan följer tidigare kurser som exempel

onsdag
maj212014

Makrohelg 7-8 juni

Mer information och anmälan finns här »

måndag
jan132014

Makrofotokurs i Borås

Mer information om kursen och hur du anmäler dig finns på Abecita konstmuseums hemsida »

lördag
jan112014

Avancerad kurs: Studiostackning

Den här kursen är i första hand utformad som en fortsättningskurs för dig som gått någon av våra stackningskurser men riktar sig även till andra som är redo att ta sin stackningsteknik till nästa nivå.

Mer info och anmälan »

lördag
jan112014

Grundkurs: Studiostackning

I denna heldagskurs behandlar vi fokusstackning inomhus och beskriver hur man gör för att ta högupplösta bilder av små orörliga föremål under kontrollerade omständigheter ("studioförhållanden"). Vi tar upp grunderna i fokusstackning, demonstrerar hur alla steg i processen kan gå till, diskuterar utrustning och mjukvara och ger tips på bildbearbetning och efterbehandling.

Mer info och anmälan »

måndag
nov112013

Heldagskurs: Novembermakro (2013)

 

Det här blir en i hög grad skräddarsydd kurs för ett mindre antal personer som med mycket kort varsel är sugna på en makrofotokurs i höstrusket!

Info & anmälan »

måndag
sep232013

Tvådagars makrokurs i oktober (2013)

Den här kursen består av två hela söndagar med en veckas mellanrum. Den innehåller moment som vi annars tar upp i separata kurser – både handhållen fotografering med blixt och fokusstackning i fält tidigt på morgonen.

Mer information och anmälningsformulär »

tisdag
maj282013

Makrohelg (2013)

Den här kursen är tänkt att innehålla moment som vi annars tar upp i olika kurser – både handhållen fotografering med blixt och fokusstackning i fält tidigt på morgonen.

Vi drar igång på lördagförmiddagen, går igenom handhållen makrofotografering och blixtanvändning. På eftermiddagen förbereder oss för morgondagens fokusstackning och avslutar kvällen med gemensam middag innan de som vill ... (mer info på anmälningssidan)

Info & anmälan »


fredag
maj032013

Baskurs i makrofoto (2013)

Lär dig grunderna i makrofotografering! Hur ska man komma riktigt nära? Vilken utrustning ska man ha? Hur kan man ta skarpare och snyggare bilder på kryp och andra små motiv?

Vi fokuserar på tips och tekniker som inte förutsätter mer avancerad utrustning än en kamera och ett objektiv men som är precis lika giltiga i professionella sammanhang.

Mer info om kursen & anmälningsformulär här »

måndag
apr012013

Morgonmakro (2013)

För dig som vill lära dig behärska naturligt ljus, fotografering från stativ och fokusstackning i fält! Kursen anordnas i två versioner baserat på förkunskaper: grundläggande och avancerad. 

Grundläggande 20-21 april: Anmälningsformulär och info här »  Avslutad!

Avancerad 27 april : Anmälningsformulär och info här » Avslutad!

Vi planerar nu att hålla en till omgång  morgonmakrokurser i början av juni! Mer info kommer!


måndag
apr012013

Vintermakro (2013)

En kursdag i fält med makrofotografering under vinterförhållanden!

Lördag 16 mars: Anmälningsformulär och info »  Fullbokad och avslutad!

söndag
dec022012

Studiostackning (2013)

Den här kursen behandlar fokusstackning under studioförhållanden och beskriver hur man gör för att ta högupplösta bilder av små orörliga föremål. Vi tar upp grunderna i fokusstackning, demonstrerar hur alla steg i processen kan gå till, diskuterar utrustning och mjukvara och ger tips på bildbearbetning och efterbehandling.

1:a kursomgång: 3-5 januari. Fullbokad och avslutad!

2:a kursomgång: 22-24 februari. Fullbokad och avslutad!

Vi undersöker möjligheten att hålla en omgång av den här kursen i Göteborgstrakten.