Öppet Forum > Telekonverter, men vilken storlek?

Har funderat på telekonverter till min sony a 77 II med sigmas makro 150mm 2,8. Jag hittar mycket på nätet om detta verktyg men svaret jag söker är. Vilken ska man välja 1,4 eller 2,0 ? vilken är mest användbar? Jag fotar ändå mest handhållet ute i markerna. Huset kroppar ju 1,4 men det kanske inte är jämförbart mot vad en konverter ger i närhet och kvalitet.

Hej Tobias!

Svår fråga men här kommer några tankar...

Jag upplevde att Sigma APO 1.4X gav bra resultat med Sigma 150/2.8 (första versionen). Vid kritisk granskning kunde jag se ett visst tapp i detaljskärpa men det var inget anmärkningsvärt. Jag upplevde att konvertern var så pass smidig att den inte påverkade ergonomin nämnvärt. Detta var dock många år sedan och kamerahuset var en Fujifilm S5pro men begränsad upplösning (med dagens mått).

Senare har jag använt ett Sigma 180/3.5 i kombination med en Kenko Teleplus PRO DGX 2X i Canon-fattning. Trots mer krävande sensorer kunde jag med denna konverter inte märka någon minskning i bildkvalitet. Å andra sidan är konvertern ganska stor och innebär kännbar förändring i ergonomin. I synnerhet för handhållen fotografering.

//John

Tack för att du delar med dig av dina tankar det har gett mig lite mer att fundera på. Ergonomin är så klart en viktig aspekt. Man ska ju kånka omkring på grejorna också. Tack.
/Tobias

02-1 | Unregistered CommenterTobias