Öppet Forum > Inspiration till studio.

Hej
jag hittade för ett tag sedan en hemsida/blogg där en kille visade hur han byggt en ministudio för macrofotografering hemma. Allt var på en träplattabas, med gummifötter. Sen var den några skenor som kostade en mindre förmögenhet om jag minns rätt som var monterade på denna. 6 eller 8 magic arms från ebay mm.

Tyvärr så minns jag inte så mycket mer än så.
Jag har en svag aning om att han kan ha varit norrman, men det är inte säkert, har dock för mig att sidan var på engelska.

Är det någon som har en aning om vad jag snackar om? =)

Tar gärna mot tips på andra sidor som visar liknande projekt...

Här hittar du en del om fasta uppsättningar: http://www.photomacrography.net/forum/viewtopic.php?t=2825
Tror att det var en dansk gentleman du åsyftar men jag kommer inte på hans namn just nu men han är aktiv på den site som min länk går till. Den här är rätt bra också: http://extreme-macro.co.uk/

Hej! Kanske är det Morten Aagaard som avses? Han hade tidigare mycket matnyttig info och fina bilder på martenaagaard.com men den webbplatsen verkar nu ligga nere och man ser inte så många spår av honom på nätet i övrigt. Lite rester går att hitta som denna post på photomacrography.net (skrolla ner lite så hittar du uppställningen): http://www.photomacrography.net/forum/viewtopic.php?t=19124

05-6 | Registered CommenterAdmin

Tack!
Jag hittade den faktiskt sen, det var Morten Aagaard, och precis som ni säger så är hans sida nere. Tråkigt, för jag vet att det var mycket bra beskrivet hur han hade tänkt och vad han använt till sin rigg!

Jag tänkte att jag kanske skulle dela med mig av de länkarna jag hittade i mitt sökande, om det är någon mer som behöver lite goa riggar att sno ideér från =)

Här finner ni en uppsjö av olika riggar i olika prisklasser och avancerade nivåer:
http://www.photomacrography.net/forum/viewtopic.php?p=55311#55311

(Hittade även en samling av olika uppsättningar för handhållet:
http://www.uglyhedgehog.com/t-32754-4.html
http://www.macroshooting.com/Macro_Flash_Brackets.htm
Det hör ju inte riktigt till ämnet men... )