Öppet Forum > Sammetsliknande "light trap" material D-C-Fix

Hej

Det här blir min första post här, hoppas det kan vara ett användbart tips. Jag minns att John har skrivit om ett Light Trap-material från Protostar. Jag gick i den lokala Skapa-butiken som bland annat har Panduros sortiment. Noterade i ett hörn självhäftande dekorplast och en variant som liknade svart sammet. Materialet tillverkas av D-C-Fix. Kommer i 45 cm bredd och säljs per löpmeter. Köpte en liten bit för framtida bruk. Kanske inte lika bra som riktiga light trap men enkelt när det fanns lokalt.

http://imageshack.com/a/img571/734/jaeq.jpg

Hej och välkommen Torbjörn!

Utmärkt, tack för det!

Jag fick faktiskt ett liknande tips bara för någon vecka sedan från Lennart Fahlén som är en uppfinningsrik användare här på forumet. Han hade hittat denna produkt på Kreatima: länk ». Han hade med sig en bit när vi sågs senast och såvitt jag kunde bedöma så är detta material identiskt med "Protostar Light Trap". Med den fördelen, som du säger, att det är mer lättillgängligt!

Lennart tipsade också om en produkt som kallas cirkelskärare. Jag har inte hunnit ännu men så snart jag har vägarna förbi butiken "Slöjd-Detaljer" ska jag definitivt skaffa en: http://www.slojd-detaljer.se/kategorier/textil-laderslojd/skinn-lader/laderverktyg/cirkelskarare-pid3197. Det verkar vara ett perfekt verktyg för att tillverka de "masker" som jag ofta har suttit och klippt till (en förhållandevis tidsödande process).

/John

02-8 | Registered CommenterAdmin

Hej
Jeg har just købt sådan en cirkelskærer, som John/Lennart tipsar til, og kan rapportere, at den virker PERFEKT, når der skal skæres masker til mikroskopobjektiverne!
Så 1000 tak for tippet!
Mvh
Jesper

Ja, jag har nu också skaffat en sådan cirkelskärare och kan bara hålla med – mycket smidig!

/John

02-23 | Registered CommenterAdmin