Öppet Forum > Fokusstacking och stativ!

Hej!


Jag undrar om denna släde är något att ha? (Om inte, var (från Sverige) kan man köpa fokussläde/makrosläde?

Länk:
http://fotofyndet.se/product_info.php?products_id=5331

***
Utöver denna släde eller det som rekommenderas. Vilket stativ rekommenderas så att denna släde kan monteras på det, samtidigt som man kan nå väldigt nära marknivå med grejerna.

***
Önskvärt vore ju om släde + stativ i sin tur fungerar väl ihop med PB-6 och PB-6E :).

--- ---
Tack så jättemycket på förhand! :D

Hej Alexander
du har inte angivit exakt vad du tänkte använda ett sådant släde som du hänvisar till. Om det är till grövre förflyttningar eller att använda till stackning. Hur som helst släde på bilden lämpar sig inte så bra för fokusstackning. Jag har aldrig provar den modellen men liknande produkter brukar inta fungera i stackningsammanhang. Eventuellt skulle man kunna använda det till grövre förflyttningar men inte till precisionsjobb.

Om du kollar här i forumet så finns det kanske bra tips och synpunkter från andra som har letat efter liknande produkter. Om du vill ha något till stackning så ska du leta efter "linjärbord" eller som det heter på engelska "linear stage". Oftast hittar man de till salu på ebay, tyvärr är det inget som säljs i vanliga fotoaffärer.

Här är några länkar till trådar som du borde utforska närmare
http://makrofokus.se/forum-open/post/1667337
http://makrofokus.se/forum-open/post/2083084
http://makrofokus.se/forum-open/post/1683052
http://makrofokus.se/forum-open/post/1686181

För att komma nära marknivå då ska du välja ett stativ som går att få ben i spagat. Exakt vilken modell måste du leta själv. Finns massor av tillverkare, material (aluminium, trä, kolfiber) och priser.