Öppet Forum > Säljes: Novoflex-bälg anpassad för Nikon

Jag har en bälg för mycket och säljer därför min Novoflex-bälg, modell BAL CAST. Den är i mycket bra skick, se bild på adressen http://www.renderwise.com/Uploads/Novoflex_annons_bild.jpg. Det enda slitage som syns är lite skavanker på M39-M42 adaptern (för Leica) samt originallådan med tysk manual, i övrigt är bälgen i mycket bra skick, inget som är glappt eller felaktigt. Tysk kvalité, kan inte jämföras på samma dag med lågprisbälgarna på ebay. Jag har köpt till adapter för att kunna montera bälgen på Nikon-kameror , köpt ny på Scandinavian photo för 995,00, jag har även köpt till adapter för montering av Nikon-objektiv, denna är monterad på Leica-adaptern. För att kunna använda objektivet på hela rälsen får inte objektivet har större diameter är 65 mm. Jag har använt Nikon 20mm/2,8 D samt 35/2,0 D som får plats med rälsen. Bälgens max utdrag blir 12 cm med Leica-adpaptern som fungerar som en 40 mm mellanring. Nedan några exempel på förstoringsgrader med Leica-adpatern på bälgen:

Med reverserat (bakvänt) Nikon 20mm/2,8 får man cirka 7-12 ggr förstoring (7:1-12:1), med reverserat Nikon 35mm/2,0 får man cirka 2,4-7 ggr förstoring (2,4:1-7:1). Kortare brännvidd ger större förstoringsgrad. Det går även utmärkt att använda förstoringsoptik, med El-Nikkor 50 mm blir max förstoringsgrad cirka 4:1.

Jag vill ha 1600,00 kr för bälgen, hämtas vid dörr i Tallkrogen, Stockholm eller kan skickas, men då tillkommer fraktkostnad, betalning sker i förskott.


Fast pris, vid intresse, skicka ett mail till mig på adressen ingemar@tindrabild.se

Såld

Hello,

i am from Germany and I would be interested in an Novoflex Bellow Type Balcast with M39 (lensadapeter) and Novoflex universal mount. Is the Bellow in good condition?
Thanks
Regards V.Runge