Öppet Forum > Välkomna till MAKROFOKUS.SE !

Välkommen till makrofokus.se! Ett speciellt välkommen till dig som är intresserad av makrofotografering och småkryp. Vi hoppas att du kommer att hitta intressant läsning, information och makrobilder.

Vill du bidra och göra innehållet än mer intressant - skriv gärna vad du skulle vilja läsa, se och hitta information om här. Vi tar tacksamt emot synpunkter på innehållet och svarar även gärna på era frågor och hoppas på så sätt att få nöjda medlemmar, läsare och besökare.

Stanislav & John

Trevligt initiativ. Macro är något jag alltid har gillat. Inte förrän senaste två, tre åren har jag haft ett riktigt macroobjektiv. Det är en spännande värld som öppnar sig med det. Ljuset har stor betydelse har jag märkt så det läser jag gärna lite inlägg om. Jag gillar att sätta skärpan på små deltaljer och har oftast kortaste skärpedjupet. Ibland tänjer jag gränserna genom att sätta mellanringar på macrot. Det kan bli spännande. Men när man fotar insekter så behöver man lite mer skärpedjup om det nu är tänkt att visa upp själva insekten. Läser gärna lite om era erfarenheter om det ämnet med.
Ni tar fantastiska bilder.
Ha en go söndag. MVH Camilla

Håller med mycket bra initiativ! Började själv föra året med macro fotografering. Blev inspirerad av dig Johan av dina fantastiska bilder. Har fortfarande väldigt mycket att lära mig som exempelvis om focus stacking.

Tack för de vänliga orden och kul att höra att ni uppskattar sidan!

Och javisst, ett inlägg om blixtanvändning vid makrofoto är nära förestående och fokus-stackning finns det också mycket att säga om så det kommer garanterat tas upp det med!

Jag kör oxå mkt macro! Bland det roligaste man kan hålla på med även om det är skitsvårt :)

Kul initiativ! Har nyligen börjat labba med macrofotografi själv, och postar upp mina lärdomar här:

http://m43pics.wordpress.com/category/photography/macro/

08-30 | Unregistered CommenterJonas

Vill bara tacka för att ni tar er tid till att göra denna sidan och sprida er kunskap om macrofoto, inspirerande!
Kommer att följa utvecklingen här med spänning och jag hoppas på många nya bekantskaper!